Wat doen we bij FysiOK


Alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, zoals orthopedische problemen, sportblessures, werkongevallen, stressklachten, etc kunnen behandeld worden door de fysiotherapeut. Deze behandeling kan gestart worden zonder dat u een verwijzing nodig heeft van uw arts. De vergoeding zal conform uw aanvullende verzekering zijn. In een vraaggesprek en een fysiotherapeutisch onderzoek zal de fysiotherapeut de oorsprong van de klachten achterhalen en daar een behandelplan voor samenstellen. Hierna kan de behandeling beginnen. De therapie kan vervolgens bestaan uit mobilisatie, bindweefseltechnieken, massage, oefentherapie, houdingsadviezen, etc, afhankelijk van het soort klacht en de oorsprong ervan.

Onze specialistische interventies


Begeleiding (top) sporters

FysiOK werkt samen met sporters met blessures om ze zo goed mogelijk te begeleiden. Tevens wordt hierbij samengewerkt met sportverenigingen in Den Haag, Delft, het Westland en Zoetermeer. Ook individuele sporters worden behandeld en begeleidt zodat de training weer hervat kan worden.

 

FysiOK neemt de reguliere fysiotherapeutische behandeling voor zijn rekening. Hierbij wordt rekening gehouden met de soort sport en de intensiviteit waarmee deze beoefend wordt.

 

Daarnaast wordt er gezorgd voor de hersteltraining, krachttraining, conditietraining (volgens de Co2ntrol methode), proprioceptietraining en coordinatietraining om de sporter weer zo goed mogelijk aan het trainen te krijgen. Indien nodig worden er ook specifieke adviezen gegeven. Tevens is het mogelijk dat trainingen en wedstrijden geobserveerd en geanalyseerd worden om eventueel aanwezige lichamelijke problemen te achterhalen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de sporter een zo optimaal mogelijke behandeling krijgt, waardoor de sport uiteindelijk weer hervat kan worden.


Handtherapie

Handtherapie is gericht op de behandeling van mensen met een probleem aan de hand en/of onderarm. Therapie kan bestaan uit het soepel en sterk maken door gerichte oefeningen te doen waardoor de patiënt weer beter kan functioneren.

De handtherapeut heeft specifieke kennis opgedaan om zijn werkzaamheden uit te kunnen voeren middels extra scholing. Hierdoor heeft de handtherapeut extra kennis opgedaan over de anatomie, functie en aandoeningen van de hand/pols en onderarm regio.

 

De duur van het behandeltraject hangt af van de ernst van de klachten. Soms zult u na een paar behandelingen en goed advies al een verschil merken. In andere gevallen kan het echter langer duren.

Om een goed beeld te krijgen van uw klachten en beperkingen zal de handtherapeut tijdens het eerste bezoek een uitgebreide anamnese en onderzoek afnemen.

 

De behandeling kan bestaan uit:

- Mobiliseren

- Wondbelasting

- Oefentherapie

- Adviseren over de belasting

- Adviseren over hulpmiddelen

 

Onze handtherapeut is Glenn van Leeuwen en werkt op de beide locaties in Zoetermeer. Wij werken nauw samen met de orthopeden het uit Orthopedisch Centrum in Zoetermeer en de plastische chirurgie van het LangeLand Ziekenhuis.


Shockwave therapie (ESWT)

Shockwave therapie is een moderne en erg succesvolle behandelmethode. De term "shockwave" verwijst naar impulsen die zich als golven dwars door het weefsel verplaatsen. Deze shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie. Shockwave therapie wordt steeds meer toegepast in de fysiotherapie, orthopedie, chirurgie, reumatologie en revalidatie.


Indiba Activ

FysiOK verlegt grenzen met Indiba Activ in revalidatie en pijnbestrijding.

Indiba Activ is een apparaat dat in Nederland nog niet veel wordt toegepast. Bij FysiOK vinden wij alleen de meest optimale behandeling voldoende, daarom maken wij wel gebruik in onze behandelingen van dit apparaat.

Indiba Activ bevorderd het weefselherstel, heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende werking en gaat littekenweefsel tegen.

 

Wat doet de Indiba Activ dan eigenlijk?

Met het gebruik van de Indiba Activ wordt doormiddel van elektrofysiologische activiteit de celdoorlaatbaarheid verbeterd, de celstofwisseling verhoogd en de zuurstoftoevoer naar de cellen wordt gestimuleerd.

Door deze verhoogde celstofwisseling activeert het weefselherstel proces om fibrose te bestrijden. Zelfs in chronische gevallen waarbij er al een tijd sprake is van fiborse (bijvoorbeeld ten gevolge van traumatisch letsel en artrose).


DryNeedling

DryNeedling is een behandelmethode die al jaren wordt toegepast door de fysiotherapie in Nederland.

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

DryNeedling werkt op speciale punten in de spieren, triggerpoints. Een triggerpoint is een 'knoop' in een spier die drukpijn kan geven, maar ook uitstralende pijnklachten.

 

DryNeedling wordt op onze locatie Den Haag uitgevoerd door onze collega Janno.

Echografie

Sinds enige tijd zijn wij in staat om middels echografie onze diagnose te ondersteunen. Het voordeel van echografie is dat er niet alleen gekeken kan worden naar een stilstaande opname, maar ook naar een bewegend beeld.

Dit heeft een toegevoegde waarde in de diagnostiek en het herstel.

Er wordt met de modernste apparatuur gewerkt, dit houdt in dat de beelden kunnen worden verwerkt in de verslaglegging en dat de beelden als bestand kunnen worden gemaild. Het voordeel hiervan is dat er snel telefonisch overleg kan plaats vinden.


Indiba Activ, Indiba Activ Zoetermeer, Indiba Activ Den Haag
Indiba Activ
ESWT, Shockwave Zoetermeer, Shockwave Den Haag
Shockwave therapie