Wat doen we bij FysiOK


Alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, zoals orthopedische problemen, sportblessures, werkongevallen, stressklachten, etc kunnen behandeld worden door de fysiotherapeut. Deze behandeling kan gestart worden zonder dat u een verwijzing nodig heeft van uw arts. De vergoeding zal conform uw aanvullende verzekering zijn. In een vraaggesprek en een fysiotherapeutisch onderzoek zal de fysiotherapeut de oorsprong van de klachten achterhalen en daar een behandelplan voor samenstellen. Hierna kan de behandeling beginnen. De therapie kan vervolgens bestaan uit mobilisatie, bindweefseltechnieken, massage, oefentherapie, houdingsadviezen, etc, afhankelijk van het soort klacht en de oorsprong ervan.

Onze specialistische interventies


Begeleiding (top) sporters

FysiOK werkt samen met sporters met blessures om ze zo goed mogelijk te begeleiden. Tevens wordt hierbij samengewerkt met sportverenigingen in Den Haag, Delft, het Westland en Zoetermeer. Ook individuele sporters worden behandeld en begeleidt zodat de training weer hervat kan worden.

 

FysiOK neemt de reguliere fysiotherapeutische behandeling voor zijn rekening. Hierbij wordt rekening gehouden met de soort sport en de intensiviteit waarmee deze beoefend wordt.

 

Daarnaast wordt er gezorgd voor de hersteltraining, krachttraining, conditietraining (volgens de Co2ntrol methode), proprioceptietraining en coordinatietraining om de sporter weer zo goed mogelijk aan het trainen te krijgen. Indien nodig worden er ook specifieke adviezen gegeven. Tevens is het mogelijk dat trainingen en wedstrijden geobserveerd en geanalyseerd worden om eventueel aanwezige lichamelijke problemen te achterhalen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de sporter een zo optimaal mogelijke behandeling krijgt, waardoor de sport uiteindelijk weer hervat kan worden.


Dry Needling

Dry Needling is een redelijk nieuwe behandelmethode in Nederland. Door middel van een speciale techniek worden de triggerpoints in de spieren aangeprikt en die raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een droge (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Indicaties voor Dry Needling zijn:
-    pijn/ stijfheid lokaal in de spier en ook ‘op afstand’.
-    bewegingsbeperking in bijbehorende gewrichten.
-    Verminderde kracht in de betrokken spieren.
-    Tintelingen in arm/been en hoofdpijn

Meer informatie over Dry Needling vindt u op www.dryneedling.nl

Dry Needling wordt alleen op de locatie Den Haag gegeven op de maandag t/m donderdag.


Shockwave therapie (ESWT)

Shockwave therapie is een moderne en erg succesvolle behandelmethode. De term "shockwave" verwijst naar impulsen die zich als golven dwars door het weefsel verplaatsen. Deze shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie. Shockwave therapie wordt steeds meer toegepast in de fysiotherapie, orthopedie, chirurgie, reumatologie en revalidatie.


Indiba Activ

FysiOK verlegt grenzen met Indiba Activ in revalidatie en pijnbestrijding.

Indiba Activ is een apparaat dat in Nederland nog niet veel wordt toegepast. Bij FysiOK vinden wij alleen de meest optimale behandeling voldoende, daarom maken wij wel gebruik in onze behandelingen van dit apparaat.

Indiba Activ bevorderd het weefselherstel, heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende werking en gaat littekenweefsel tegen.

 

Wat doet de Indiba Activ dan eigenlijk?

Met het gebruik van de Indiba Activ wordt doormiddel van elektrofysiologische activiteit de celdoorlaatbaarheid verbeterd, de celstofwisseling verhoogd en de zuurstoftoevoer naar de cellen wordt gestimuleerd.

Door deze verhoogde celstofwisseling activeert het weefselherstel proces om fibrose te bestrijden. Zelfs in chronische gevallen waarbij er al een tijd sprake is van fiborse (bijvoorbeeld ten gevolge van traumatisch letsel en artrose).


Echografie

Sinds enige tijd zijn wij in staat om middels echografie onze diagnose te ondersteunen. Het voordeel van echografie is dat er niet alleen gekeken kan worden naar een stilstaande opname, maar ook naar een bewegend beeld.

Dit heeft een toegevoegde waarde in de diagnostiek en het herstel.

Er wordt met de modernste apparatuur gewerkt, dit houdt in dat de beelden kunnen worden verwerkt in de verslaglegging en dat de beelden als bestand kunnen worden gemaild. Het voordeel hiervan is dat er snel telefonisch overleg kan plaats vinden.


Indiba Activ, Indiba Activ Zoetermeer, Indiba Activ Den Haag
Indiba Activ
ESWT, Shockwave Zoetermeer, Shockwave Den Haag
Shockwave therapie