Wat doen we bij RugOK


RugOK is het enige adres als het gaat om het verhelpen en voorkomen van al uw rugklachten. Het doel is dat u door een structurele aanpak verlicht wordt van uw rugklachten, zodat u weer optimaal kunt functioneren. Ook psychische begeleiding kan onderdeel uitmaken van onze aanpak. Wij maken gebruik van de nieuwste technologie en apparatuur van het merk David. Dit geeft ons de mogelijkheid om een nauwkeurige 'nulmeting' uit te voeren en vervolgens een behandeling op maat uit te voeren met gebruik van de apparatuur van de David-lijn. Ook de voortgang is exact te meten, zodat we precies kunnen zien of de behandeling het gewenste resultaat oplevert. Indien nodig kunnen we dan bijsturen om optimaal en langdurig herstel te realiseren. Onze rugcentra vindt u in onze praktijken in Zoetermeer en Den Haag.


Preventieve behandeling

Als u wilt voorkomen dat u beperkt wordt door uw rugklachten, dan kunnen wij u begeleiding bieden om uw rug preventief te trainen. Zeker als u vaker last hebt van uw rug is het verstandig om uw rug sterk te houden door de juiste oefeningen te doen. De apparaten van David zijn uitstekend geschikt om uw rug structureel te versterken.


Psychologische begeleiding

Voor sommige mensen leiden rugklachten ook tot psychologische klachten, zoals onzekerheid, het gevoel 'niet meer mee te doen', neerslachtigheid e.d. waardoor juist het herstel moeizamer wordt of de klachten zelfs toenemen. Het kan dus helpen als u psychisch ook goed om kunt gaan met uw rugklachten. Wij werken nauw samen met een psycholoog die u hierbij ondersteunt. Ook de kosten hiervan worden door de meeste verzekeraars vergoed.


Second opinion

Dit is bedoeld voor patienten die een (lang) traject achter de rug hebben en op eigen initiatief, of op verzoek van een instelling, een nieuwe, grondige diagnose willen. RugOK wordt steeds vaker ingeschakeld om een second opinion te geven. Onze capaciteit om een grondige diagnose te stellen, zorgt ervoor dat patienten vanuit het hele land onze praktijk bezoeken om zich eens goed te laten doorlichten.


Re-integratie

Deze dienst bieden wij aan om u weer snel terug te laten keren in het arbeidsproces. Niet alleen uzelf, maar ook uw werkgever heeft hierbij een groot belang. Steeds meer verzekeraars en doorverwijzende instanties verwijzen patienten naar ons door voor reintegratie. Samen met u halen we alles uit de kast om u snel en langdurig in staat te stellen om weer aan het werk te kunnen gaan. Het is belangrijk dat daarmee een negatieve spiraal wordt doorbroken van lang thuiszitten en weinig bewegen waardoor de fysieke klacht erger kan worden en soms ook psychische klachten ontstaan.


Locaties RugOK

  • Locatie Wezelrade Den Haag
  • Locatie Europaweg Zoetermeer
DAVID rug concept, rugtraining, rugscholing
DAVID rug concept
DAVID rug concept, rugtraining, rugscholing
DAVID rug concept