Leefstijl begeleiding (GLI/CooL) ZoetermeerWelkom op de GLI pagina van FysiOK Zoetermeer

Inmiddels zijn er 27 groepen gestart.  De volgende groep zal starten op een maandag van 10.00 - 11.30 uur en de eerste bijeenkomst is dinsdag 16 januari 2023. Schrijf je nu in. Nog 12 plekken vrij.

 

NIEUW, we starten in januari een leefstijl groep voor JONG VOLWASSENEN (leeftijd 20 - 30 jaar). De groepsbijeenkomsten zijn op een woensdag van 17.00 - 18.30 uur en de eerste bijeenkomst is 11 januari 2023. Schrijf je nu in. Vermeld bij de aanvraag dat je specifiek in deze groep wilt. Nog 8 plekken vrij.

 

 

GLI staat voor gecombineerde leefstijl interventie. Vanaf 2019 wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Hierbij is het traject vrijgesteld van eigen risico*.

 

FysiOK gaat het CooL-traject aanbieden.

 

Hoe werkt het CooL-traject:

In 24 maanden doorlopen de deelnemers 8 individuele- en 16 groepsbijeenkomsten om te komen tot een gezondere leefstijl. Samen met de leefstijlcoach wordt bekeken welke veranderingen in de leefstijl effect hebben. Denk hierbij aan voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning.

De leefstijlcoach ondersteunt deelnemers om hun gedrag te veranderen. De huisarts, praktijkondersteuner en internist blijven ondersteunen op de achtergrond. Het gaat dus om meer dan alleen een specifiek dieet- of beweegprogramma. Het leefstijlprogramma is echt maatwerk.

 

Om in aanmerking te komen voor een GLI-traject moet u aan de volgende eisen voldoen;

- Een verwijzing van uw huisarts.

- 18 jaar of ouder bent.

- Overgewicht heeft (d.w.z. een BMI tussen de 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu.

- Of ernstig overgewicht heeft (d.w.z. een BMI meer dan 30).

 

Wat is/doet een leefstijlcoach;

Coachend werken is de kern van alles wat een leefstijlcoach doet. Kennis voor leefstijl componenten zoals voeding, beweging, ontspanning, stressmanagement, bioritme en slaap vormen het kader waarbinnen de patiënt gecoacht wordt. Het doel en de leefwereld van de patiënt staan echter centraal. De patiënt maakt zijn eigen keuzes. De leefstijlcoach draagt alleen informatie aan wanneer de patiënt aangeeft daar behoefte aan te hebben.

 

Het traject wordt gegeven door een geregistreerd leefstijlcoach (BLCN). Binnen FysiOK is dit Dennis Mannaart en Laura van Nobelen op de locatie Europaweg, Zoetermeer. Tevens is Dennis werkzaam als leefstijlcoach binnen het orthopedisch centrum in Zoetermeer.

 

Voor meer informatie over de de GLI in Zoetermeer en de vergoedingen kunt op de volgende link bekijken;

https://zoetermeergezond.nl/hoe-blijf-ik-gezond/gecombineerde-leefstijl-interventie

 

*Voor het niet nakomen van een afspraak wordt een rekening gestuurd van €42,- conform tarief.

 

 

GLI Zoetermeer, leefstijl, Saxenda
GLI Zoetermeer, leefstijl, Saxenda

FysiOK biedt nu ook de mogelijkheid tot begeleiding bij de medicatie Saxenda. Wij helpen u bij gedragsverandering icm GLI en voedingsadviezen met onze diëtiste. U kunt zich aanmelden voor de GLI groepen.Download
Patiëntenfolder vanuit de SGZ Zoetermeer
190507 Patiëntenfolder GLI_def.pdf
Adobe Acrobat document 267.9 KB